ØSTSIDA

Tlf: 45 28 64 51 Turtlf: 45 28 71 02 Vi har 9 barn på avdelingen fra 1-3 år sammen med 3 voksne

Barnehage- dagen vår starter med frilek frem til 08.30. Da spiser vi frokost sammen med de barna som har med seg frokost- niste. Når barna er ferdig med maten sin rundt kl 09.00 begynner vi med aktiviter og samling, både inne og ute. Begge deler er planlagt i henhold til årsplanen til barnehagen.

Klokka 11.00 er det lunsj som de ansatte lager til. Barna får variert kost gjennom ukesmenyer og varm-mat en gang i uka.

Kvilestund står så for tur der noen sover ute i vogn, andre hviler/ sover på hvilerom med hver sin madrass, pute, teppe og med rolig musikk. Etter hvilestund og etter hvert som barna våkner har vi fokus på rolige leker som pussling, tegning, perling, lekedeig, spill og andre ”bordleker”.

Klokka 14.00 er det et lettmåltid med frukt/ grønnsaker og litt å bite i som havregryn, skorper, knekkebrød, havregrøt, brød og lignende.

Innimellom går vi ut etter kvilestund og spiser 14-måltid ute, eller ut rett etter 14-måltid inne. På uteområdet har barna tilgang til sandkasse, husker, vipper, sykler, løvebur, bensinpumpe, båt, klatring m.m. Vi leker sammen ute, barna får motoriske utfordringer, muligheter til rollelek, samspill med andre barn m.m.

Faste ukentilge aktiviteter:
Turdag – vi bruker Rundeskogen og nærmiljøet.
Kristen samling – ofte med flanellograf, kristne bøker og sanger
Forming – vi leker oss med masse gøy på formingsrommet
Morgengym – barna treffes felles med andre avdelinger til sang m bevegelse
Storsamling – alle avdelingene er sammen til felles samling
Det alle meste av aktivitetene er planlagt ut fra de forskjellige periodene i årsplanen slik at vi sikrer det pedagogiske innholdet i barnehage- dagen.

Alle barna har en egen perm ” Boken om meg”, som følger barnet gjennom hele barnehagetiden. Permen inneholder bilde dokumentasjon etter hver periode i årsplanen, div. spennende ting som barna lager og bilder som barna har hatt med seg hjemmefra om familien sin.